Tinginėlis tinginys
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Tinginio receptas.
Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Sausainiai 3 pakuotė (-ės)
- Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
- Džiovinti vaisiai 50 g
Eiga
- Sausainius sulaužome pirštais, į juos sudedam nuplautas ir supjaustytas džiovintas slyvas. Jei jos kietos, galima jas užplikyti verdančiu vandeniu ir pamirkyti. Puode ištirpiname sviestą, tada supilame kondensuotą pieną. Maišome iki vienalytės masės. Supilame viską į sausainius, gerai išmaišome, sudedam į formą, išklotą kepimo popieriumi, užklojame dar gabalėliu kepimo popieriaus ir gerai apspaudžiame. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.