Tikrasis Bolonijos padažas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Pasigaminkime makaronus su tikru Bolonijos padažu, gamintu namuose. 

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Kiaulienos šoninė 6 vnt
  • Svogūnas 2 vnt
  • Česnakų skiltelės 3 vnt
  • Morkos 2 vnt
  • Salierai 1 vnt
  • Jautienos faršas 1 kg
  • Sausas raudonasis vynas 2 stiklinė (-ės)
  • Konservuoti pomidorai 800 g
  • Lauro lapai 2 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Makaronai 800 g
  • Parmezano sūris (tarkuotas) Pagal skonį

Eiga

  1. Didelėje keptuvėje pakaitiname aliejų, sudedame kiaulienos šoninę, česnaką, svogūnus ir kepame ant vidutinės kaitros, kol suminkštės.
  2. Padidiname ugnį ir sudedame jautienos faršą. Kepame, kol parus, tada sumažiname kaitrą.
  3. Supilame vyną ir kepame neuždengę, kol trečdalis vyno išgaruos. Sumažiname ugnį, sudedame pomidorus ir salierą. Uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame apie valandą.
  4. Užviriname vandenį, pasūdome ir sudedame makaronus. Verdame, kiek nurodyta ant pakuotės. Išvirtus makaronus nusausiname.
  5. Į lėkštę įdedame makaronų, ant viršaus užpilame padažo. Viską paskaniname parmezano sūriu ir žiupsneliu juodųjų pipirų.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai