Tikrasis Bolonijos padažas

Šefo receptai
Įkėlė: Bir 10, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Pasigaminkime makaronus su tikru Bolonijos padažu, gamintu namuose.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Kiaulienos šoninė 6 vnt
- Svogūnas 2 vnt
- Česnakų skiltelės 3 vnt
- Morkos 2 vnt
- Salierai 1 vnt
- Jautienos faršas 1 kg
- Sausas raudonasis vynas 2 stiklinė (-ės)
- Konservuoti pomidorai 800 g
- Lauro lapai 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Makaronai 800 g
- Parmezano sūris (tarkuotas) Pagal skonį
Eiga
- Didelėje keptuvėje pakaitiname aliejų, sudedame kiaulienos šoninę, česnaką, svogūnus ir kepame ant vidutinės kaitros, kol suminkštės.
- Padidiname ugnį ir sudedame jautienos faršą. Kepame, kol parus, tada sumažiname kaitrą.
- Supilame vyną ir kepame neuždengę, kol trečdalis vyno išgaruos. Sumažiname ugnį, sudedame pomidorus ir salierą. Uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame apie valandą.
- Užviriname vandenį, pasūdome ir sudedame makaronus. Verdame, kiek nurodyta ant pakuotės. Išvirtus makaronus nusausiname.
- Į lėkštę įdedame makaronų, ant viršaus užpilame padažo. Viską paskaniname parmezano sūriu ir žiupsneliu juodųjų pipirų.
- Skanaus:)