Tarta
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Sluoksniuota tešla 1 pakuotė (-ės)
- Grietinė 300 g
- Kiaušiniai 4 vnt
- Fermentinis sūris 350 g
- Svogūnas 2 vnt
- Cukinija 100 g
- Karštai rūkyta šoninė 200 g
- Muškato riešutas 1 vnt
Eiga
- tešlą atšildom, svogūnus smulkiai sukapojam, cukiniją sutarkuojam. Svogūnus su cukinija pakepinam.
- Tuo metu susitarkuojam sūrį, supjaustom kubeliais kiaulienos filė, šakute paplakam kiaušinius, tik tiek, kad tryniai išsileistų ir persimaišytų su baltymais. Viską gražiai sumaišom (sūrį, daržoves, grietinę, kiaušinius, kiaulienos filė, žoleles, muskato riešutą).
- Kepimo skardoje ar formoje, išklotoje kepimo popieriumi gražiai išdėliojame tešlą, kad neliktų tarpelių ir būtų krašteliai. Supilame įdarą (jis bus poskystis, neišsigąskite) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45-55 min. arba kol masė nebebus liulanti ir bus šiek tiek apskrudęs viršus. Vietoje kiaulienos filė galima dėti pievagrybius, vien tik daržoves, ar šiaip kas jums ateis į galvą.