Tarkuotų bulvių sklindžiai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Bulvės 15 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Nuskustas bulves sutarkuoti, o sunkos perteklių nusemti. Įmušus kiaušinį, pagal skonį pasūdyti ir gerai išplakti. Imti po šaukštą tarkių masės ir kepti gerai įkaitintuose riebaluose, apvartant, kol blynai gražiai parus.
- Bulvinių blynų masę galima ruošti ir su pienu: sutarkuotų bulvių sunką reikia nuspausti per tankią medžiagą, o masę užplikyti verdančiu pienu. Įplakus kiaušinį, pasūdyti ir kepti, kaip ankščiau nurodyta.
- Tarkuotų bulvių blynus į stalą pateiki su grietinės, spirgintų lašinukų, sviesto - grietinės padažais, grietine ar bruknių uogiene.