Tarkuotų bulvių blynai su manų kruopomis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Tarkuotų bulvių bulviniai blynelia - sklindžiai. Visuomet galite įtarkuoti ir kitų daržovių.

Ingredientai

  • Bulvės 10 vnt
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Manų kruopos 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Mėtos lapeliai Pagal skonį

Eiga

  1. Nuplautas bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti (tarkė nepatamsės jei į ją įbersime truputį vitamino C miltelių). Į tarkius sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, manų kruopas, paplaktą kiaušinį, druską, trintus šalavijo (mėtos) lapelius. Viską gerai išmaišius masę dar kiek palaikyti, kad išbrinktų manų kruopos.
  2. Keptuvėje, ant įkaitinto aliejaus, šaukštu dėti tarkių masę ir gražiai iš abiejų pusių apkepti. Bulvių sklindžius galima paįvairinti: pusę receptūroje nurodytų bulvių tarkių pakeisti tarkuotų cukinijos ar moliūgų mase. Tada manų kruopų berti kiek daugiau.
  3. Šiuos blynus pateikti karštus, valgyti su rūgščia grietine, bruknių uogiene ar obuolių tyre.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!