Tarkuotų bulvių blynai su manų kruopomis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Tarkuotų bulvių bulviniai blynelia - sklindžiai. Visuomet galite įtarkuoti ir kitų daržovių.
Ingredientai
- Bulvės 10 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Manų kruopos 2 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Mėtos lapeliai Pagal skonį
Eiga
- Nuplautas bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti (tarkė nepatamsės jei į ją įbersime truputį vitamino C miltelių). Į tarkius sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, manų kruopas, paplaktą kiaušinį, druską, trintus šalavijo (mėtos) lapelius. Viską gerai išmaišius masę dar kiek palaikyti, kad išbrinktų manų kruopos.
- Keptuvėje, ant įkaitinto aliejaus, šaukštu dėti tarkių masę ir gražiai iš abiejų pusių apkepti. Bulvių sklindžius galima paįvairinti: pusę receptūroje nurodytų bulvių tarkių pakeisti tarkuotų cukinijos ar moliūgų mase. Tada manų kruopų berti kiek daugiau.
- Šiuos blynus pateikti karštus, valgyti su rūgščia grietine, bruknių uogiene ar obuolių tyre.