Šviežių agurkų sriuba

Šefo receptai
Įkėlė: Bir 28, 2017
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Gaivi, vasariška - šviežių agurkų sriuba.

Ingredientai

  • Agurkai 500 g
  • Sultinys 1 vnt
  • Grietinėlė 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Agurkus nulupkite, jei paaugę, tuomet pašalinkite sėklas ir supjaustytkite kaip salotoms. Į puodą su verdančiu vandenių dėkite agurkus, pavirkite 2-3 min. nuo to laiko, kai pakartotinai užvirs, ir supirkite į rėtuką. Nuovirą pasilikite.
  2. Į puodą dėkite sviestą, apvirtus agurkus, pamaišykite. Nupiltame nuovire ištirpinkite sultinio kubelį ir truputį jo užpilkite ant agurkų su sviestu. Įberkite šaukštą miltų, maišykite, kol jie ištirps. Tada supilkite likusį nuovirą. Dėkite grietinėlę ir pavirkite 15 minučių (aš prieš pildama grietinėlę įdėjau smulkiai pjaustytų bulvių ir morkų, kad sriuba butu spalvingesne ir tirštesnė). Jei reikia pasudykite.
  3. Nukeltą sriubą pertrinkite į tyrelę (aš netryniau, nes trintos sriubos nėra labai mūsų mėgiamos). Išpilstykite į lėkštes ir puoškite smulkintais žalumynais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!