Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Karšti sausainiai bus minkšti, tačiau atvėsę patampa neįtikėtinai traškūs.
Ingredientai
- Kvietiniai miltai 2 stiklinė (-ės)
- Sviestas 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Rudasis cukrus Pagal skonį
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Kiaušinio baltymas 1 vnt
- Pieniškas šokoladas 150 g
Eiga
- Elektriniu maišytuvu išplakite sviestą su abiejų rūšių cukrumi ir romo esencija iki purios masės (jei suksite rankomis, reikės padirbėti). Įmuškite kiaušinį, baltymą ir vėl išplakite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska ir sudėkite į sviesto plakinį. Gerai išmaišykite plaktuvu ar mediniu šaukštu. Į tešlą įmaišykite šokolado gabalėlius.
- Įkaitinkite orkaitę iki 185 C laipsnių. Sausainius dėliokite valgomuoju šaukštu į sviestiniu popieriumi padengtą skardą. Vienam dideliam sausainiui naudokite pilną valgomąjį šaukštą tešlos, sausainius dėliokite ne mažesniais nei 15 cm tarpais, nes kepdamas tešlos kauburėlis labai išbėga į šonus, taip suformuodamas taisyklingus apvalius sausainius. Taigi, į standartinę skardą sutalpinsite ne daugiau nei 9 sausainius.
- Kepkite, kol sausainiai švelniai pagels - apie 12-17 minučių, jei orkaitėje karštis nevienodas, skardą viduryje kepimo rekomenduoju apsukti, kad visi sausainiai įgautų vienodą spalvą.
- Iškepusius sausainius mentele nuimkite nuo skardos ir atvėsinkite.