Sviestiniai sausainėliai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Sviestiniai sausainėliai
Ingredientai
- Cukrus 100 g
- Sviestas 150 g
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Graikiniai riešutai Pagal skonį
Eiga
- Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrum, sudėti medų ir kiaušinį, dar išsukti. Tada berti miltus su druska ir kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti ir dėti šaltai, pusvalandžiui ar ilgiau. Atšalusią tešlą iškočioti pusės centimetro storio lakštu, išpjaustyti sausainiukus ir kepti 10-15 min. 180 laipsnių orkaitėje, kol paruduos kraščiukai :). Arba mažiau, jei mėgstate netokius paskrudėlius. Į kai kuriuos sausainėlius įspaudžiau graikinių riešutų puseles, o kai kuriuos pabarsčiau cukrumi prieš kepant.