Šventinis šiupinys
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Kiaulės galva Pagal skonį
- Vanduo 2 l
- Miežinės kruopos 1 stiklinė (-ės)
- Žirniai 1 stiklinė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Kvapieji pipirai Pagal skonį
- Lauro lapai Pagal skonį
Eiga
- Kiaulės snukį nuvalyti, gerai nuplauti ir sukapoti, koją perkirsti pusiau, uodegą nuvalyti ir nuplauti. Viską sudėti į pasūdytą vandenį ir virti, kol mėsa suminkštės. Baigiant virti, sudėti prieskonius. Mėsai išvirus, ją išgriebti, išimti kaulus ir supjaustyti mažais gabalėliais, uodegą pakilti nepjaustytą.
- Į skystį, kur virė mėsa, sudėti iš vakaro pamirkytus kruopas ir žirnius. Virti reikia ilgai, kol žirniai ir kruopos suminkštės ir nugaruos vandens perteklius, šiupinio masė turi būti tirštoka.
- Šventinį šiupinį patiekti moliniame pusdubenyje taip: jo viduje sudėti šiupinio masę. Aplink ją apdėti pjaustytus mėsos gabaliukus, o centre – įstatyti kiaulės uodegą.