Šventinis šiupinys

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Kiaulės galva Pagal skonį
  • Vanduo 2 l
  • Miežinės kruopos 1 stiklinė (-ės)
  • Žirniai 1 stiklinė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Kvapieji pipirai Pagal skonį
  • Lauro lapai Pagal skonį

Eiga

  1. Kiaulės snukį nuvalyti, gerai nuplauti ir sukapoti, koją perkirsti pusiau, uodegą nuvalyti ir nuplauti. Viską sudėti į pasūdytą vandenį ir virti, kol mėsa suminkštės. Baigiant virti, sudėti prieskonius. Mėsai išvirus, ją išgriebti, išimti kaulus ir supjaustyti mažais gabalėliais, uodegą pakilti nepjaustytą.
  2. Į skystį, kur virė mėsa, sudėti iš vakaro pamirkytus kruopas ir žirnius. Virti reikia ilgai, kol žirniai ir kruopos suminkštės ir nugaruos vandens perteklius, šiupinio masė turi būti tirštoka.
  3. Šventinį šiupinį patiekti moliniame pusdubenyje taip: jo viduje sudėti šiupinio masę. Aplink ją apdėti pjaustytus mėsos gabaliukus, o centre – įstatyti kiaulės uodegą.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!