Šventinis riešutų tortas
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 5, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Nustebinkite savo svečius lengvai pagaminamu ir nepaprastai gardžiu itališku tortu.
Ingredientai
- Graikiniai riešutai 300 g
- Kiaušinio baltymas 8 vnt
- Cukrus 300 g
- Miltai 200 g
- Grietinėlė 400 ml
- Juodasis šokoladas 150 g
Eiga
- Smulkiai sukapokite riešutus. Išplakite kiaušinių baltymus, palaipsniui berdamos cukrų. Įmaišykite riešutus ir miltus. Gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą masę. Jei masė gausis per skysta, galite miltų įdėti daugiau.
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Iš kepimo popieriaus iškirpkite 6 apskritimus, tokio paties skersmens kaip torto forma. Įdėkite vieną lakštą į formą, paskleiskite ant jo plonu sluoksniu 1/6 masės. Įstatykite formą į orkaitę ir kepkite 5 minutes. Tokiu pat būdu iškepkite dar 5 apskritimus.
- Sulaužykite 100 g šokolado mažais gabaliukais, išlydykite juos karšto vandens vonelėje. Ištepkite lydytu šokoladu visus apskritimus, išskyrus vieną. Palaukite, kol atvės.
- Likusį šokoladą sutarkuokite stambia tarka. Išplakite grietinėlę, atidėkite į šalį 3-4 šaukštus, o likusią grietinėlę sumaišykite su tarkuotu šokoladu.
- Ištepkite grietinėle su šokolado drožlėmis 5 lakštus, kuriuos jau buvote aplieję šokoladu. Sudėkite sluoksniais.
- Ant viršaus uždėkite neišteptą paplotį. Padenkite jį likusia grietinėle. Tortą galima papuošti šokolado gabalėliais ar drožlėmis.