Šventinis aguonų tortas su kiaušininiu likeriu

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Be galo skanus aguonų tortas su kiaušinių likeriu. Tokiu desertu tikrai nustebinsite visus!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Cukrus 250 g
  • Miltai 120 g
  • Migdolai 50 g
  • Konservuoti abrikosai 1 skardinė (-ės)
  • Želatina 15 g
  • Plakta grietinėlė 700 g
  • Aguonos 200 g

Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180–200 laipsnių. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Išplakite baltymus su trupučiu druskos. Trynius su cukrumi išplakite iki putų, įmaišykite išplaktus baltymus. Po to įmaišykite miltus ir migdolus. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą torto formą. Kepkite 25–30 minučių.
  2. Tuo metu keptuvėje išlydykite 100 g cukraus (likusią dalį panaudosite vėliau), įmaišykite aguonas. Paskleiskite ant aliuminio folijos lakšto, ištepto riebalais. Palaukite, kol atšals ir sulaužykite stambiais gabalais. Šis aguoninis griliažas bus skirtas tortui papuošti.
  3. Abrikosus nuvarvinkite, sultis išsaugokite. Želatiną pabrinkinkite šaltame vandenyje 5 minutes. Įkaitinkite 300 ml abrikosų sulčių, ištirpinkite jose želatiną ir pastatykite šaltoje vietoje. Išplakite 500 g grietinėlės, pamažu berdami cukrų. Kai sultys pradės stingti, įmaišykite grietinėlę ir maltas aguonas.
  4. Biskvitą perpjaukite per pusę horizontaliai. Vieną biskvito dalį įdėkite į torto formą. Torto pagrindą ištepkite pašildytu abrikosų džemu, apdėkite supjaustytais abrikosų gabalėliais, paskleiskite pusę aguonų įdaro, uždėkite viršutinę biskvito dalį. Viršų ištepkite likusiu aguonų sluoksniu. 3-4 valandas palaikykite šaltoje vietoje.
  5. Nuimkite torto formos sienelę. Išplakite likusią grietinėlę (200 g). Sukrėskite į konditerinį maišelį ir išspauskite grietinėlės kauburėlius. Likusia plakta grietinėle ištepkite torto šonus. Ant torto viršaus užpilkite kiaušininį likerį kaip glazūrą. Papuoškite aguoninio griliažo gabalėliais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!