Švelnūs marinuoti burokėliai
#konservavimas #vegetariškipatiekalai #marinuotiburokėliai #mišrainėsžiemai #salotos #mišrainėsreceptai #burokėliųsalotos #populiariausiossalotos #sveikossalotos #paprastossalotos #mišrainėsgimtadieniui #kūčiųmišrainės
Tradiciniai švelnūs marinuoti burokėliai.
Ingredientai
- Vanduo 1 l
- Druska 1 šaukštas (-ai)
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Actas 9 šaukštas (-ai)
- Burokėliai 1 kg
Eiga
- Nuplautus burokėlius išverdame, nulupame ir supjaustome (arba stambiai sutarkuojame).
- Paruošiame marinatą: 1 litrui vandens reikės 1 v.š. druskos, 2 v.š. cukraus, 9 v.š. 9 proc. acto, prieskonių (pipirų, lauro lapelių). Marinatą užviriname.
- Beriame pjaustytus burokėlius ir vėl užviriname. Pilstome į sterilizuotus stiklainius ir užsukame dangteliais. Gerai būtų prieš išpilstant išrankioti pipirus ir laurų lapelius, nes jie duoda kartumo.
- Tinka sriuboms, šaltibarščiams, garnyrams.
- Skanaus:)