Švelnūs marinuoti burokėliai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Tradiciniai švelnūs marinuoti burokėliai. 

Ingredientai

  • Vanduo 1 l
  • Druska 1 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Actas 9 šaukštas (-ai)
  • Burokėliai 1 kg

Eiga

  1. Nuplautus burokėlius išverdame, nulupame ir supjaustome (arba stambiai sutarkuojame).
  2. Paruošiame marinatą: 1 litrui vandens reikės 1 v.š. druskos, 2 v.š. cukraus, 9 v.š. 9 proc. acto, prieskonių (pipirų, lauro lapelių). Marinatą užviriname.
  3. Beriame pjaustytus burokėlius ir vėl užviriname. Pilstome į sterilizuotus stiklainius ir užsukame dangteliais. Gerai būtų prieš išpilstant išrankioti pipirus ir laurų lapelius, nes jie duoda kartumo.
  4. Tinka sriuboms, šaltibarščiams, garnyrams.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai