Sveikuoliška pica vegetarams ir ne tik

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Kepdami šią picą pakeitėme tradicinius miltus speltos miltais, o ingredientams naudojame daržoves ir sūrius. Juk taip sveikiau! Šią picą labai paprasta ir greita išsikepti namuose. 

Ingredientai

  • Pievagrybiai 6 vnt
  • Raudonas svogūnas 1 vnt
  • Tarkuotas sūris 150 g
  • Pomidorų pasta 150 g
  • Špinatai 2 sauja (-os)
  • Mocarela 450 g
  • Jelapenas Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 100 g
  • Rozmarino šakelės 2 vnt
  • Rukola 2 sauja (-os)
  • Smulkinti pekano riešutai 1 sauja (-os)
  • Speltos miltų mišinys picai 300 g

Eiga

  1. Paruošiame tešlą picai ir leidžiame jai ramiai pabūti 1h 30 min.
  2. Praėjus pusantros valandos, gerai išminkome tešlą ir suformuojame picos pagrindą.
  3. Ištepame pagrindą aliejumi, pagardiname pipirais, padengiame špinatų sluoksniu (pačių špinatų smulkinti nereikia). Tuomet sudedame ant viršaus pertrintus pomidorus arba pomidorų padažą, raudonojo svogūno, mocarelos ir pievagrybių griežinėlius bei susmulkintą jelapeną (jeigu mėgstate aštriau - dėkite daugiau).
  4. Viską gausiai nuklojame tarkuotu sūriu, rukolos salotomis, smulkintais riešutais ir rozmarino šakelėmis.
  5. Kepame apie valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai