Suši su lašiša

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Žuvies patiekalai, užkanda, Japonijos virtuvė.

Ingredientai

  • Baltieji ryžiai 175 g
  • Lašišos filė 300 g
  • Agurkai 1 vnt
  • Paprika 1 vnt
  • Druska 1 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 1 vnt
  • Ryžių actas 1 šaukštas (-ai)
  • Vanduo 250 ml
  • Soja Pagal skonį

Eiga

  1. Supjaustykite juostelėmis daržoves ir lašišą. Išvirkite ryžius: 175 g. specialių sušiams skirtų ryžių, 250 ml. vandens. Kai vanduo pradeda virti, puodą uždenkite dangčiu ir virkite 4-5 minutes. Tuomet išjunkite ugnį, nupilkite vandenį ir palaikykite taip ryžius 10 minučių. Užpilkite ryžius padažu. padažas gaminamas taip:
  2. 1 šaukštas druskos 1 šaukštas cukraus 2 šaukštai ryžių acto Šie ingridientai kaitinami kol ištirps. Juo užpilkite ryžius ir išmaišykite juos. Kai ryžiai atauš, galima pradėti gaminti suši.
  3. Paimkite lapą jūros dumblių ir paklokite jį ant bambukinio kilimėlio. Nuplaukite rankas šaltu vandeniu ir vientisu sluoksniu išdėliokite virtus ryžius ant dumblių lapo, paspausdami, vieną kraštą dumblių palikite neuždengtą, kad jis galėtų apsupti ruloną ir sulipti.
  4. Lapo viduryje juostele sudėkite lašišą ir daržoves taip, kad susukus jos būtų suši viduryje, tačiau nedaug, kad liktų laisvo dumblių lapo susukus - suši bus tvirtesni. Bambukinio kilimo pagalba viską susukite į ruloną. Dalį dumblių lapo, kuris liko laisvas patepkite vandeniu, kad ji priliptų. Aptepkite visą suši vandeniu ir supjaustykite jį į 8 dalis.
  5. Sušis valgomas pavilgius gabalėlį į sojos padažą ir vasabi.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!