Sultinys Velykų pietums su mielinais pyragėliais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardus sultinys su mieliniais pyragėliais.
Ingredientai
- Jautiena 1 kg
- Svogūno roputės 2 vnt
- Morkos 1 vnt
- Salierai 200 g
- Poras 1 vnt
- Petražolių šaknys Pagal skonį
- Kvapieji pipirai 3 vnt
- Lauro lapai 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Vanduo 2 l
- Džiovinti grybai 30 g
- Sviestas 50 g
- Kiaušiniai 1 vnt
Eiga
- Mėsą nuplauti, sukapoti kaulus, sudėti į šaltą ir truputį pasūdytą vandenį ir staigiai užvirti. Tada liepsną sumažinti ir ant nestiprios kaitros virti apie 1,5 - 2 val., nugraibant putas ir riebalus.
- Įpusėjus virti, sudėti supjaustytas ir truputį riebaluose pakepintas daržoves, o baigiant virti - prieskonius ir pasūdyti pagal skonį. Išvirus sultiniui, mėsą išgriebti, sultinį perkošti per tankų sietelį.
- Į stalą sultinį pateikti sultiniuose indeliuose arba lėkštėse. Atskirai pateikti mielinius pyragėlius, įdarytus mėsa ar grybais, krekerius.
- Kepti pyragėliai su grybais: Užminkyti rnielinę tešlą ir paruošti džiovintus grybus: baravykus užmerkti, užpylus šaltu vandeniu ir 3 - 4 val. pamirkyti. Virti tame pat, tik pasūdytame ir prieskoniais pagardintame vandenyje, kuriame mirko.
- Baravykai išverda per 20 min. Išgriebtus iš sultinio baravykus sumalti mėsmale arba smulkiai sukapoti peiliu ir trumpai apkepti svieste arba margarine.
- Mielinę tešlą iškočioti 0,5 cm storio lakštu ir padaryti tešlos skrituliukus. Uždėjus paruošto įdaro, skrituliukų kraštus suglausti ir geri užspausti. Taip paruoštus pyragėlius dėti ant riebalais pateptos arba kepimo popieriumi išklotos skardos ir pusę valandos kildinti šiltoje patalpoje.
- Prieš dedant į įkaitintą orkaitę, pyragėlius aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 20 - 25 min.
- Panašiai kepti ir pyragėlius su mėsa. Mėsa pyragėlių įdarui turi būti virta arba kepta.