Sultingas kiaulienos kumpis su garnyru

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Kiaulienos kumpio ruošimui naudojami ne tik įprasti ingredientai, tačiau ir medus, baltojo vyno actas. O garnyrui paruošti įdedame vieną ar dvi citrinas su tarkuota žievele, kas priduoda dar ypatingesnių skonių akordų šiam sultingam kumpiui.

Ingredientai

  • Kiaulienos kumpis 2 kg
  • Citrinos ir citrinos žievelė 1 vnt
  • Česnakai 3 vnt
  • Bulvės 400 g
  • Medus 2 šaukštas (-ai)
  • Morkos 300 g
  • Petražolės Pagal skonį
  • Svogūnas 1 vnt
  • Baltojo vyno actas 3 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Čili pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Smulkintą česnaką sumaišyti su medumi, actu, prieskoniais bei druska ir gauta mase gerai ištrinti mėsą.
  2. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, pusę svogūnų porcijos sudėti į indą, uždėti mėsą ir užbarstyti likusiais svogūnais. Indą uždengti ir padėti į šaldytuvą 5 val.
  3. Mėsą be marinato bei svogūnų padėti ant kepimo skardos ir pakepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 min. Tada aplaistyti mėsą išsiskyrusiu skysčiu, supilti marinatą be svogūnų ir dar pakepinti apie 15-20 min.
  4. Supjaustytas bulves sudėti į skardą prie mėsos, aplaistyti mėsos sultimis ir kepti dar 15 min. Tada sudėti morkas ir kepti 20-25 min. Mėsą periodiškai aplaistyti sultimis.
  5. Petražoles ir česnaką susmulkinti, sumaišyti su tarkuota citrinos žievele. Šiuo prieskonių mišiniu apibarstyti prieš patiekiant. Skanaus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!