Suflė- omletas su abrikosais

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ar kada ragavote saldaus omleto? Ne? Siūlome pabandyti.

Ingredientai

  • Abrikosai 2 vnt
  • Medus 1 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Vanilinis cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Cukraus pudra Pagal skonį
  • Lazdyno riešutai 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Sudėti abrikosus su medumi ir 2 valg. š. vandens į prikaistuvį. Kaitinti, kol abrikosai suminkštės, bet vis dar laikys savo formą.
  2. Trynį išplakti iki purumo su vaniliniu cukrumi ir 2 valg. š. vandens. Išplakti baltymus iki putų ir atsargiai įmaišyti į trynį.
  3. Įkaitinti keptuvę, ištirpinti sviestą, supilti kiaušinį ir apkepti iš vienos pusės iki gražaus rudo atspalvio. Keptuvę padėti po grilium, kad apskrustų kita pusė ( aš ją apvertus apkepiau keptuvėje ).
  4. Per vidurį sudėti abrikosus, omletą perlenkti, įdėti į lėkštę, apibarstyti riešutais ir cukraus pudra bei tuoj pat patiekti.

Panašūs receptai