Suflė- omletas su abrikosais
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ar kada ragavote saldaus omleto? Ne? Siūlome pabandyti.
Ingredientai
- Abrikosai 2 vnt
- Medus 1 šaukštas (-ai)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Vanilinis cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Cukraus pudra Pagal skonį
- Lazdyno riešutai 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Sudėti abrikosus su medumi ir 2 valg. š. vandens į prikaistuvį. Kaitinti, kol abrikosai suminkštės, bet vis dar laikys savo formą.
- Trynį išplakti iki purumo su vaniliniu cukrumi ir 2 valg. š. vandens. Išplakti baltymus iki putų ir atsargiai įmaišyti į trynį.
- Įkaitinti keptuvę, ištirpinti sviestą, supilti kiaušinį ir apkepti iš vienos pusės iki gražaus rudo atspalvio. Keptuvę padėti po grilium, kad apskrustų kita pusė ( aš ją apvertus apkepiau keptuvėje ).
- Per vidurį sudėti abrikosus, omletą perlenkti, įdėti į lėkštę, apibarstyti riešutais ir cukraus pudra bei tuoj pat patiekti.