Sūdytos žaliuokės su aliejumi
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Puikiai tiks Kalėdoms
Ingredientai
- Morkos 1 vnt
- Svogūno roputės 1 vnt
- Pomidorų padažas 50 g
- Aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Sūdytas žaliuokes išmirkyti šaltame vandenyje, suberti ant kiaurasamčio ir leisti nutekėti vandens pertekliui. Supjaustyti kubeliais arba juostelėmis.
- Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
- Morkas sutrinti stambiai ir pakepinti aliejuje. Į pakepusias morkas sudėti supjaustytą svogūną, paruoštus grybus, pagal skonį pasūdyti ir patroškinti. Pabaigoje paskaninti pomidorų padažu. Atvėsinti ir patiekti į stalą.