Steikas su raudonojo vyno padažu
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
#Šv.valentinod.receptai #kepsniai #mėsospatiekalai #gimtadieniopatiekalai #velykųpatiekalai #jautienoskepsnys #jautienospatiekalai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ypatingas kepsnys vyno padaže. Romantiškai ir prabangiai vakarienei arba prabangiam šventiniam stalui.
Ingredientai
- Steikas 4 vnt
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Česnakas 4 skiltelė (-ės)
- Salieras 2 vnt
- Lauro lapas 1 vnt
- Čiobreliai 15 g
- Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Raudonas vynas 1 stiklinė (-ės)
- Jautienos sultinys 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Mėsą padruskiname ir papipiriname, paliekame pasimarinuoti.
- Pirmiausia gaminsime padažą, nes kepsnį paruošti užtruksime apie 10 minučių (vieną ir kitą pusę reikės pakepinti maždaug po 5 minutes).
- Įpilame alyvuogių aliejaus ir kepame salierą su česnaku, supilame čiobrelius, viską pakepiname kelias minutes.
- Supilame raudonąjį vyną ir jautienos sultinį. Kepame tol, kol padažas įgauna tirštesnę masę ir jo sumažėja trečdaliu.
- Tuo pačiu metu į kitą keptuvę dedame sviestą, pilame alyvuogių aliejų ir kepame pamarinuotą mėsą.
- P.S. Galite į padažą įdėti ir grybų - jie puikiai tinka, tik dėkite pačioje pradžioje, kai kepate salierus ar svogūnus su česnaku.
- Patiekiame su virtomis arba apkeptomis bulvėmis. Nepamirštame užpilti padažo.
- Skanaus:)