Steikas su raudonojo vyno padažu

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ypatingas kepsnys vyno padaže. Romantiškai ir prabangiai vakarienei arba prabangiam šventiniam stalui. 

Ingredientai

  • Steikas 4 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Česnakas 4 skiltelė (-ės)
  • Salieras 2 vnt
  • Lauro lapas 1 vnt
  • Čiobreliai 15 g
  • Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
  • Raudonas vynas 1 stiklinė (-ės)
  • Jautienos sultinys 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Mėsą padruskiname ir papipiriname, paliekame pasimarinuoti.
  2. Pirmiausia gaminsime padažą, nes kepsnį paruošti užtruksime apie 10 minučių (vieną ir kitą pusę reikės pakepinti maždaug po 5 minutes).
  3. Įpilame alyvuogių aliejaus ir kepame salierą su česnaku, supilame čiobrelius, viską pakepiname kelias minutes.
  4. Supilame raudonąjį vyną ir jautienos sultinį. Kepame tol, kol padažas įgauna tirštesnę masę ir jo sumažėja trečdaliu.
  5. Tuo pačiu metu į kitą keptuvę dedame sviestą, pilame alyvuogių aliejų ir kepame pamarinuotą mėsą.
  6. P.S. Galite į padažą įdėti ir grybų - jie puikiai tinka, tik dėkite pačioje pradžioje, kai kepate salierus ar svogūnus su česnaku.
  7. Patiekiame su virtomis arba apkeptomis bulvėmis. Nepamirštame užpilti padažo.
  8. Skanaus:)

Panašūs receptai