Steikas su bazilikais ir olandišku padažu

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ypatingojo kepsnio receptas su olandišku padažu, kokio dar neragavote!

Ingredientai

  • Steikas 2 vnt
  • Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
  • Čiobreliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Lauro lapai 2 vnt
  • Baltasis vynas 1 stiklinė (-ės)
  • Bazilikas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Kiaušinio tryniai 2 vnt
  • Sviestas 150 g
  • Citrinos sultys 1 vnt
  • Bulvės 4 vnt

Eiga

  1. Įtrinkite į mėsą druską ir pipirus, alyvuogių aliejų ir palikite pasimarinuoti bent pusvalandžiui.
  2. Įdėkite mėsą į keptuvę ir kiekvieną pusę kepkite apie 5 minutes, po to supilkite česnaką (2 skilteles), čiobrelius , lauro lapą (1), supilame vyną, palikite pasikepinti ant labai labai mažos ugnies.
  3. Ruošiame padažą. Išplakame kiaušinio trynius, išspaudžiame pusę citrinos, sudedame sviestą, baziliką, lauro lapą, dedame ant mažos ugnies pakaitinti.
  4. Galime patiekti su bulvėmis, tik bulves įdedame į orkaitę prieš pradedant gaminti kepsnį, nes šis kepsnys pasigamina gana greitai - per tą laiką Jums iškeptų bulvės. Galite bulves padruskinti, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir aptepti česnaku, bus labai gardu.
  5. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!