Steikas su bazilikais ir olandišku padažu
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ypatingojo kepsnio receptas su olandišku padažu, kokio dar neragavote!
Ingredientai
- Steikas 2 vnt
- Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Čiobreliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Lauro lapai 2 vnt
- Baltasis vynas 1 stiklinė (-ės)
- Bazilikas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Kiaušinio tryniai 2 vnt
- Sviestas 150 g
- Citrinos sultys 1 vnt
- Bulvės 4 vnt
Eiga
- Įtrinkite į mėsą druską ir pipirus, alyvuogių aliejų ir palikite pasimarinuoti bent pusvalandžiui.
- Įdėkite mėsą į keptuvę ir kiekvieną pusę kepkite apie 5 minutes, po to supilkite česnaką (2 skilteles), čiobrelius , lauro lapą (1), supilame vyną, palikite pasikepinti ant labai labai mažos ugnies.
- Ruošiame padažą. Išplakame kiaušinio trynius, išspaudžiame pusę citrinos, sudedame sviestą, baziliką, lauro lapą, dedame ant mažos ugnies pakaitinti.
- Galime patiekti su bulvėmis, tik bulves įdedame į orkaitę prieš pradedant gaminti kepsnį, nes šis kepsnys pasigamina gana greitai - per tą laiką Jums iškeptų bulvės. Galite bulves padruskinti, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir aptepti česnaku, bus labai gardu.
- Skanaus!