Sriubalienė
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Silkė 1 vnt
- Bulvės virtos 2 vnt
- Pipirai 3 vnt
- Svogūno roputės 1 vnt
- Burokėliai 1 vnt
- Vanduo 2 l
- Actas Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Išvalytą ir nuplautą silkę nusausinti, suvynioti į foliją ar kepimo popierių ir iškepti orkaitėje ar žarijų kaitroje.
- Svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais ir sutrinti su kepta silke.
- Burokėlius stambiai sutarkuoti.
- Viską sudėti į dubenį ir užpilti atvėsintu virintu vandeniu.
- Gerai išmaišyti ir paskaninti maltais pipirais, actu, druska.