Sriuba su vištienos kubeliais ir grybais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Soti sriuba visai šeimai!

Ingredientai

  • Alyvogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Česnakų skiltelės 3 vnt
  • Pievagrybiai 8 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Morkos 3 vnt
  • Salierai 2 vnt
  • Džiovinti čiobreliai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Miltai 50 ml
  • Vištienos sultinys 4 stiklinė (-ės)
  • Lauro lapas 1 vnt
  • Pienas 1/2 stiklinė (-ės)
  • Petražolės 2 šaukštas (-ai)
  • Vištiena 500 g

Eiga

  1. Įpilame aliejaus į didelę plačią keptuvę. Įkaitinę aliejų, sudedame vištienos gabalėlius, pagardiname druska ir pipirais, pakepiname. Pakepintą vištieną išimame iš keptuvės.
  2. Toje pačioje keptuvėje gaminame toliau. Įdedame du šaukštus sviesto, tris skilteles susmulkinto česnako, laikas nuo laiko pamaišome.
  3. Sudedame supjaustytus grybus, svogūną, griežinėliais supjaustytas morkas bei salierus. Viską išmaišome.
  4. Po poros minučių įdedame čiobrelius ir išmaišome.
  5. Suberiame miltus. Po poros minučių supilame vištienos sultinį, įdedame lauro lapelį bei pakepintą vištieną. Šiek tiek paverdame ir tada supilame pieną. Baigdami virti įdedame lauro lapą. Pagal skonį galime dar įdėti druskos.
  6. Patiekdami paskaniname petražolėmis.
  7. Skanaus!

Panašūs receptai