Sriuba su krevetėmis
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Labai paprasta, tačiau be galo gardi krevečių sriuba. Kai norisi kažko ypatingo - tikriems gurmanams.
Ingredientai
- Krevetės 500 g
- Alyvogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Salierų stiebai 2 vnt
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Pomidorų padažas 2 šaukštas (-ai)
- Bazilikas Pagal skonį
- Sultinys Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Pienas 30 ml
Eiga
- Verdančiu vandeniu perplauname krevetes ir jas išlukštename.
- Smulkiai supjaustome česnaką ir salierą. Juos pakepiname keptuvėje 3-4 min. Tada suberiame miltus ir pomidorų padažą. Kepinant uždedame keptuvės dangtį, bet nepamirštame viską karts nuo karto pamaišyti.
- Į keptuvę ant pakepintų daržovių supilame verdančiame vandenyje ištirpusius sultinio kubelius bei pieną. Jei norite tirštesnės – kreminės sriubos, pieną galima pakeisti grietinėle.
- Viską gerai išmaišome ir suberiame baziliką bei krevetes, paverdame dar 3 min. ir sriuba paruošta.
- Skanaus!