Spurgos su varške
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Varškė 1/2 kg
- Miltai 8 šaukštas (-ai)
- Cukrus 4 šaukštas (-ai)
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Kiaušiniai 2 vnt
- Soda 1 vnt
- Citrinos žievelė 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Aliejus 1/2 l
Eiga
- Kiaušinius išsukti su cukrumi. Varškę pertrinti per sietelį ir sumaišyti su kiaušinių - cukraus mase. Miltus išsijoti, sumaišyti su soda, druska, citrinų tarkuota žievele ir suberti į varškės masę.
- Gerai išmaišius, šaukštu formuoti graikiško riešuto dydžio spurgas. Virti įkaitintuose riebaluose apvartant, kol gražiai pagelsta
- Išgriebtas graibštu spurgas sudėti ant sietelio ar popierinio vienkartinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Dar karštas jas apibarstyti miltiniu cukrumi.