Spurgos su varške

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 28, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Varškė 1/2 kg
  • Miltai 8 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 4 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Soda 1 vnt
  • Citrinos žievelė 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Aliejus 1/2 l

Eiga

  1. Kiaušinius išsukti su cukrumi. Varškę pertrinti per sietelį ir sumaišyti su kiaušinių - cukraus mase. Miltus išsijoti, sumaišyti su soda, druska, citrinų tarkuota žievele ir suberti į varškės masę.
  2. Gerai išmaišius, šaukštu formuoti graikiško riešuto dydžio spurgas. Virti įkaitintuose riebaluose apvartant, kol gražiai pagelsta
  3. Išgriebtas graibštu spurgas sudėti ant sietelio ar popierinio vienkartinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Dar karštas jas apibarstyti miltiniu cukrumi.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!