Spurgos su medumi
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 4 vnt
- Soda 1 vnt
- Kefyras 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 3 šaukštas (-ai)
- Vanilinis cukrus 1 pakuotė (-ės)
- Aliejus Pagal skonį
- Medus 100 g
Eiga
- Iš visų produktų sumaišyite irišminkykite tešlą. Jei tešla atrodys skystoka, įminkykite dar truputį miltų. Palikite 20 minučių kambario temperatūroje. Tešla turi būti riebios grietinės tirštumo.
- Puode įkaitinkite aliejų, truputį sumažinkite ugnį. Leiskite šaukštu į karštą aliejų tešlos gumuliukus. Virkite, kol paruduos.
- Mažame puodelyje įkaitinkite medų su keliais šaukštais vandens, įberkite mėgstamų prieskonių (cinamono, pipirų), pamaišykite. Palaistykite spurgas karštu medumi.
- Jei nemėgstate medaus, spurgas galima paprasčiausiai apibarstyti cukraus pudra, tada jų gaminimas pagreitės.