Šparaginių pupelių salotos

Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Lengvai ir greitai paruošiamos šparaginių pupelių salotos, puikus pasirinkimas, kaip garnyras prie mėsos patiekalo ar kaip pagrindinis patiekalas.

Ingredientai

  • Šparaginės pupelės 350 g
  • Pomidoriukai 50 g
  • Alyvogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys 3 šaukštas (-ai)
  • Druska, pipirai Pagal skonį
  • Česnako pudra Pagal skonį
  • Fetos sūris 100 g

Eiga

  1. Šparagines pupeles nuplauti, nupjaustyti uodegytes. Į didelį puodą įpilti vandens, užvirti, pasūdyti ir sudėti šparagines pupeles. Virti apie 5-10 minučių kol pupelės suminkštės. Kad pupelės išliktų ryškios žalios spalvos, išvirtas sudėti į šalto vandens su ledukais dubenį ir iš karto nukošti per kiaurasamtį;
  2. Pomidorus perpjauti per pusę ir sudėti į tą patį dubenį kartu su pupelėmis;
  3. Alyvuogių aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos, pipirų, česnako milteliais;
  4. Pasiruoštą padažą užpilti ant šparaginių pupelių ir pjaustytų pomidorų, palikti pastovėti šaldytuve apie 3 val, kad pasimarinuotų;
  5. Prieš patiekiant užberti pjaustytą fetos sūrį;
  6. Skanaus!

Panašūs receptai