Šparaginių pupelių salotos
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Lengvai ir greitai paruošiamos šparaginių pupelių salotos, puikus pasirinkimas, kaip garnyras prie mėsos patiekalo ar kaip pagrindinis patiekalas.
Ingredientai
- Šparaginės pupelės 350 g
- Pomidoriukai 50 g
- Alyvogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys 3 šaukštas (-ai)
- Druska, pipirai Pagal skonį
- Česnako pudra Pagal skonį
- Fetos sūris 100 g
Eiga
- Šparagines pupeles nuplauti, nupjaustyti uodegytes. Į didelį puodą įpilti vandens, užvirti, pasūdyti ir sudėti šparagines pupeles. Virti apie 5-10 minučių kol pupelės suminkštės. Kad pupelės išliktų ryškios žalios spalvos, išvirtas sudėti į šalto vandens su ledukais dubenį ir iš karto nukošti per kiaurasamtį;
- Pomidorus perpjauti per pusę ir sudėti į tą patį dubenį kartu su pupelėmis;
- Alyvuogių aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos, pipirų, česnako milteliais;
- Pasiruoštą padažą užpilti ant šparaginių pupelių ir pjaustytų pomidorų, palikti pastovėti šaldytuve apie 3 val, kad pasimarinuotų;
- Prieš patiekiant užberti pjaustytą fetos sūrį;
- Skanaus!