Šparaginių pupelių Casserole su grybais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Šparaginių pupelių Casserole su grybais, kedro riešutais ir kariu.

Ingredientai

  • Šparaginės pupelės 2 skardinė (-ės)
  • Rapsų aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Grybai 350 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Kokoso pienas arba grietinėlė 100 g
  • Karis Pagal skonį
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipiras Pagal skonį
  • Kedro riešutai Pagal skonį

Eiga

  1. Paruoškite pupeles pavirindami jas pasūdytame vandenyje (4 min.po užvirimo), jeigu jūsų turimos šparaginės pupelės yra šaldytos ar šviežios.
  2. Į keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus, sudėkite turimus grybus. Pasūdykyte, pakepinkite iki pradės rusti. Išimkite iš keptuvės baigę kepti.
  3. Toje pačioje keptuvėje, įpylę šaukštą aliejaus sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, pakepinkite 3 minutes, po to sudėkite česnaką, pakepkite dar 1 minutę.
  4. Tuomet supilkite kokoso pieną, jeigu neturite pilkite grietinelę, po to įdėkite kario, papipirinkite, padruskinkite, pakepkite dar 3 minutes. Viską kepiname ant silpnos ugnies, kad neperkaitintume svogūnų su česnakais.
  5. Į kepimo indą sudėkite pupeles su grybais ir visą prieš tai gamintą masę, taip pat kedro riešutus.
  6. Kepkite orkaitėje 180C apie 10-15 minučių iki kedro riešutai pradės ruduoti ir gerai sušils pupelės.
  7. Galite užtarkuoti sūrio. Patiekalą galite pasiruošti iš vakaro, o kitą dieną tiesiog įdėti į orkaitę pakepti.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!