Šparaginių pupelių Casserole su grybais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Šparaginių pupelių Casserole su grybais, kedro riešutais ir kariu.
Ingredientai
- Šparaginės pupelės 2 skardinė (-ės)
- Rapsų aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Grybai 350 g
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Kokoso pienas arba grietinėlė 100 g
- Karis Pagal skonį
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Pipiras Pagal skonį
- Kedro riešutai Pagal skonį
Eiga
- Paruoškite pupeles pavirindami jas pasūdytame vandenyje (4 min.po užvirimo), jeigu jūsų turimos šparaginės pupelės yra šaldytos ar šviežios.
- Į keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus, sudėkite turimus grybus. Pasūdykyte, pakepinkite iki pradės rusti. Išimkite iš keptuvės baigę kepti.
- Toje pačioje keptuvėje, įpylę šaukštą aliejaus sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, pakepinkite 3 minutes, po to sudėkite česnaką, pakepkite dar 1 minutę.
- Tuomet supilkite kokoso pieną, jeigu neturite pilkite grietinelę, po to įdėkite kario, papipirinkite, padruskinkite, pakepkite dar 3 minutes. Viską kepiname ant silpnos ugnies, kad neperkaitintume svogūnų su česnakais.
- Į kepimo indą sudėkite pupeles su grybais ir visą prieš tai gamintą masę, taip pat kedro riešutus.
- Kepkite orkaitėje 180C apie 10-15 minučių iki kedro riešutai pradės ruduoti ir gerai sušils pupelės.
- Galite užtarkuoti sūrio. Patiekalą galite pasiruošti iš vakaro, o kitą dieną tiesiog įdėti į orkaitę pakepti.