Šparagai smidrai su apelsinų užpilu

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Šios pikantiškos salotos privers pabusti Jūsų pietietiškam temperamentui ir egzotiškai nuotaikai.

Ingredientai

  • Pundelis šparagų 1 vnt
  • Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
  • Apelsinai arba greifrutai 4 vnt
  • Raudonasis svogūnas 1 vnt
  • Baltojo vyno actas arba pusės citrinos sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Bazilikas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Prieš ruošdami šparagus pamerkime juos į vandenį, kad atgytų, šparagai neturi būti nuvytę, jie turi traškėti juos perlaužus. Juos verdama pasūdytame vandenyje kol suminkštės. Išvirus neleidžiame stovėti vandenyje, iškart nupilame vandenį ir užpilame lediniu vandeniu, kad išsaugotume ryškią žalią spalvą. Šparagus taip pat galima ruošti ir ant griliaus.
  2. Keptuvėje pakepiname svogūną su aliejumi, papriką.
  3. Į pakepintus svogūnus su paprika išspaudžiame citriną arba įpilame baltojo vyno acto, išspaudžiame vieną apelsiną, nes mus reikės sulčių padažui, kurį užpilsime ant šparagų, tačiau tik po to, kuomet gražiai nusilupsime apelsinus ir išpjaustysime gražias skilteles iš jų.
  4. Padažą pilame ant viršaus, pabarstome baziliku. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!