Spanguolių pyragas
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ar šaldiklyje esate užsišaldę spanguolių? O gal mamos ir močiutės jums privirė daug spanguolių uogienės, o jūs nežinote kur ir kaip ją panaudoti? Tuomet rekomenduojame išsikepti gardų, kiek rūgštoką, bet dėl to kitokį ir ypatingą pyragą. Spanguolių pyragas tinka tiek šventiniam, tiek kasdieniniam stalui, o rūgštelė maloniai glosto gomurį. Jeigu mėgstate spanguoles ir pyragus – pirmyn kepti!
Ingredientai
- Spanguolės arba spaguolių uogienė 2 stiklinė (-ės)
- Grietinėlė 200 ml
- Sviestas 100 g
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Miltai 300 g
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Vanilinis cukrus 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 3 vnt
Eiga
- Gerai išplakite kiaušinius.
- Minkštą sviestą išsukite su baltuoju ir vaniliniu cukrumi, supilkite kiaušinius.
- Nugesinkite, kepimo miltelius ar sodą grietinėje arba su citrinos rūgštimi.
- Į išplaktų kiaušinių ir sviesto masę supilkite miltus, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.
- Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu ir įpilkite į kepimo indą gautą tešlą.
- Ant tešlos užtepkite spanguoles, dėkite keptis 180 laipsnių orkaitėje. Prieš tai orkaitę įkaitinkite. Kepkite apie 35-40 min.
- Jeigu norite, galite pyragą padaryti su glajumi. Tam turite išplakti grietinėlę su cukrumi ir užpilkite ant dar karšto ar kiek pravėsusio pyrago.
- Pyragui pilnai atvėsus dėkite pyragą į šaldytuvą ir palaikykite 3 valandas, kad sustingtų grietinėlė. Galite tepti ir riebią grietinę.
- Dekoruokite pyrago viršų užtepdami dar spanguolių uogienės ar ką nors nupiešdami.
- Skanaus!