Spanguolių pyragas

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ar šaldiklyje esate užsišaldę spanguolių? O gal mamos ir močiutės jums privirė daug spanguolių uogienės, o jūs nežinote kur ir kaip ją panaudoti? Tuomet rekomenduojame išsikepti gardų, kiek rūgštoką, bet dėl to kitokį ir ypatingą pyragą. Spanguolių pyragas tinka tiek šventiniam, tiek kasdieniniam stalui, o rūgštelė maloniai glosto gomurį. Jeigu mėgstate spanguoles ir pyragus – pirmyn kepti!

Ingredientai

  • Spanguolės arba spaguolių uogienė 2 stiklinė (-ės)
  • Grietinėlė 200 ml
  • Sviestas 100 g
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Miltai 300 g
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vanilinis cukrus 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 3 vnt

Eiga

  1. Gerai išplakite kiaušinius.
  2. Minkštą sviestą išsukite su baltuoju ir vaniliniu cukrumi, supilkite kiaušinius.
  3. Nugesinkite, kepimo miltelius ar sodą grietinėje arba su citrinos rūgštimi.
  4. Į išplaktų kiaušinių ir sviesto masę supilkite miltus, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.
  5. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu ir įpilkite į kepimo indą gautą tešlą.
  6. Ant tešlos užtepkite spanguoles, dėkite keptis 180 laipsnių orkaitėje. Prieš tai orkaitę įkaitinkite. Kepkite apie 35-40 min.
  7. Jeigu norite, galite pyragą padaryti su glajumi. Tam turite išplakti grietinėlę su cukrumi ir užpilkite ant dar karšto ar kiek pravėsusio pyrago.
  8. Pyragui pilnai atvėsus dėkite pyragą į šaldytuvą ir palaikykite 3 valandas, kad sustingtų grietinėlė. Galite tepti ir riebią grietinę.
  9. Dekoruokite pyrago viršų užtepdami dar spanguolių uogienės ar ką nors nupiešdami.
  10. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!