Spanguolių putėsiai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Puikus desertas su spanguolių sultimis
Ingredientai
- Spanguolių sultys 200 g
- Cukrus 120 g
- Medus 60 g
- Manų kruopos 60 g
- Vanduo 500 ml
Eiga
- Perrinktas spanguoles nuplauti ir nusausinti. Po to jas sutrinti ar susmulkinti plakikliu ir išspausti sultis. Likusius uogų tirščius užpilti verdančiu vandeniu ir 5 min. pavirti. Nuovirą perkošti per marlę, į jį suberti cukrų, sudėti medų ir dar kiek pavirti, kol gausime sirupą.
- Sirupui užvirus, į jį plona srovele, pastoviai maišant, suberti manų kruopas. Tada supilti spanguolių sultis, atvėsinti ir plakti plakikliu, kol pasidarys standūs putėsiai.
- Putėsius sudėti į stiklinius ar keramikinius porcijinius indelius ir laikyti šaltai, kad sustengtų. Pateikiant papuošti sveikomis spanguolėmis.