Spanguolių putėsiai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Puikus desertas su spanguolių sultimis

Ingredientai

  • Spanguolių sultys 200 g
  • Cukrus 120 g
  • Medus 60 g
  • Manų kruopos 60 g
  • Vanduo 500 ml

Eiga

  1. Perrinktas spanguoles nuplauti ir nusausinti. Po to jas sutrinti ar susmulkinti plakikliu ir išspausti sultis. Likusius uogų tirščius užpilti verdančiu vandeniu ir 5 min. pavirti. Nuovirą perkošti per marlę, į jį suberti cukrų, sudėti medų ir dar kiek pavirti, kol gausime sirupą.
  2. Sirupui užvirus, į jį plona srovele, pastoviai maišant, suberti manų kruopas. Tada supilti spanguolių sultis, atvėsinti ir plakti plakikliu, kol pasidarys standūs putėsiai.
  3. Putėsius sudėti į stiklinius ar keramikinius porcijinius indelius ir laikyti šaltai, kad sustengtų. Pateikiant papuošti sveikomis spanguolėmis.

Panašūs receptai