Spagečiai su vištiena grietinėlės padaže
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Tikras delikatesas, vištienos su spagečiais ir vyno padažu receptas.
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 600 g
- Makaronai 400 g
- Druska Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
- Sūris 100 g
- Sviestas 50 g
- Garstyčios 1 šaukštas (-ai)
- Baltas vynas 2 šaukštas (-ai)
- Grietinė 2 stiklinė (-ės)
- Virti kiaušiniai 2 vnt
- Petražolės, krapai Pagal skonį
Eiga
- Vištieną supjaustyti mažais gabalėliais, įberti druskos, pipirų ir apkepti aliejuje nuolatos maišant;
- Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje su lašeliu aliejaus, išvirtus perkošti, kad visas vanduo nubėgtų;
- Padažo ruošimas: metaliniame dubenėlyje ant viryklės išlydyti sviestą, sudėti garstyčias, baltą vyną, grietinę ir tarkuotus kiaušinius bei smulkintus žalumynus, viską išmaišyti;
- Makaronus sudėti į vieną dubenį kartu su vištieną, užpilti paruoštą padažą, išmaišyti;
- Ant viršaus užberti tarkuotą sūrį.