Spagečiai su ančiuviais sviesto padaže
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Ar dažnai ruošiate spagečius? O spagečius su ančiuviais? Rekomenduojame išbandyti, nenusivilsite.
Ingredientai
- Sviestas 6 šaukštas (-ai)
- Ančiuviai 5 vnt
- Česnakai 3 skiltelė (-ės)
- Alyvogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Pomidorai 340 g
- Druska, pipirai Pagal skonį
- Petražolės 2 šaukštas (-ai)
- Spagetti makaronai 700 g
Eiga
- Ančiuvius sutrinti kartu su sviestu iki vientisos masės. Rankomis suformuoti kamuoliukus ir dėti į šaldytuvą;
- Pomidorus nuplauti ir užpilti verdančiu vandeniu, nulupti odeles ir sutrinti;
- Į keptuvę įpilti aliejaus ir apkepinti išspaustas česnako skilteles, kai česnakas lengvai apkeps supilti pomidorų tyrę, įberti druskos bei pipirų ir virti apie 10-12 min. Keptuvę nukelti nuo viryklės su suberti smulkintas petražoles;
- Atskirame puode išvirti makaronus;
- Į gilų dubenį suberti išvirtus makaronus ir sudėti sviesto ir ančiuvių kamuoliukus, kruopščiai išmaišyti, kad makaronai tolygiai pasidengtų sviestu;
- Ant makaronų užpilti pomidorų padažą ir išmaišyti;
- Patiekti kol makaronai šilti.