Šonkauliukai
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Kiauliena 600 g
- Sojos padažas 20 ml
- Cukrus 20 g
- Actas 15 ml
- Pomidorų padažas 20 ml
- Apelsinų sultys 50 ml
- Karis 10 g
- Sezamų aliejus 5 ml
- Sultinys 10 g
- Poras 10 g
- Česnakas 10 g
- Imbieras 5 g
- Krakmolas 50 g
- Aliejus 100 ml
- Degtinė 15 ml
- Soda 5 g
Eiga
- Nuvalyti, supjaustyti šonkauliukai visą naktį marinuojami su druska, degtine, soda, trupučiu vandens;
- Sumaišomas krakmolas, sojos padažas, vegeta ir truputis vandens, kad gautųsi tirštoka masė, ja apvoliojami išmarinuoti šonkauliukai;
- Į puodą su pakaitintu aliejumi (maždaug iki 200 C) dedami šonkauliukai, apkepami iki auksinės spalvos (apie 5-7 min.);
- Padaroma tirštoka masė iš cukraus, acto, sojos padažo, pomidorų padažo, kario, sezamo aliejaus, porų šesnakų, imbiero, ir trupučio vandens;
- Keptuvėje šonkauliukai su paruošta mase apkepami apie 1 min.