Šoninės kepsnys

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Šoninės kepsnys

Ingredientai

  • Kiaulienos šoninė 1 kg
  • Džiovinti vaisiai 200 g
  • Vynas baltas 50 ml
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Prieskoniai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Džiovintus vaisius perrinkti, nuplauti ir išmirkyti užpyus vandeniu skiestu vynu.
  2. Šoninės gabalą įtrinti druska, prieskoniais. Šoninės viduryje, išilgai mėsos sluoksnių, padaryti gilias įpjovas, jas taip pat įtrinti druska ir prieskoniais ir truputį (apie 3 val.) palaikyti, kad įsisūrėtų. Į įpjautas šoninės vietas prikimšti išmirktų džiovintų vaisių.
  3. Kad vaisiai kepant neišbyrėtų, šoninės įpjovų kraštus reikia prismeigti mediniais smeigtukais.
  4. Kepsnį kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Patiekti karštą su neluptomis orkaitėje keptomis bulvėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!