Šoninės kepsnys
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Šoninės kepsnys
Ingredientai
- Kiaulienos šoninė 1 kg
- Džiovinti vaisiai 200 g
- Vynas baltas 50 ml
- Svogūno roputės 1 vnt
- Prieskoniai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Džiovintus vaisius perrinkti, nuplauti ir išmirkyti užpyus vandeniu skiestu vynu.
- Šoninės gabalą įtrinti druska, prieskoniais. Šoninės viduryje, išilgai mėsos sluoksnių, padaryti gilias įpjovas, jas taip pat įtrinti druska ir prieskoniais ir truputį (apie 3 val.) palaikyti, kad įsisūrėtų. Į įpjautas šoninės vietas prikimšti išmirktų džiovintų vaisių.
- Kad vaisiai kepant neišbyrėtų, šoninės įpjovų kraštus reikia prismeigti mediniais smeigtukais.
- Kepsnį kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Patiekti karštą su neluptomis orkaitėje keptomis bulvėmis.