Šokolado fondiu

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Šokolado fondiu - pasakiška idėja romantiškam arba šventiškam vakarui, o juk toks gali būti kiekvienas. Švęskime gyvenimą!

Ingredientai

  • Šokoladas 350 g
  • Grietinėlė 150 ml
  • Vaisiai Pagal skonį

Eiga

  1. Norėdami gaminti šokolado fondiu, būtinai turime turėti specialų indą, kurį iš apačios šildytų žvakelė, ir smeigtukus, kuriais galėsime pasmeigti vaisių gabaliukus.
  2. Visų pirma, pasiruošiame vaisius. Tinka įvairiausi vaisiai (rinkitės savo mėgstamiausius): bananai, braškės, įvairios kitos uogos, mandarinai, apelsinai, kriaušės, persikai, abrikosai, mangai...
  3. Šokoladą ištirpinsime pakankamai greitai. Šokoladą perkame tokį, kokį labiausiai mėgstame, tačiau jis turi būti be įdaro. Parduotuvėje taip pat galime įsigyti specialiai fondiu skirtą šokoladą - jis iš karto yra padalintas į mažus mažus rutuliukus.
  4. Šokoladą turime labai labai smulkiai susmulkinti, nes šokoladą tirpdyti nėra juokas - tai reikalauja ypatingo dėmesio, tinkamos ir ne per didelės temperatūros, nuolatinio maišymo. Stengiamės, kad į jį nepatektų drėgmė, todėl negalime uždengti, kad jis greičiau išsilydytų, nes šokoladas susigumuluos. Geriausia būtų tirpinti karštame vandenyje: į jį pamerkiame šokolado ir grietinėlės pilną dubenėlį. Taip būsime užtikrinti dėl tinkamos temperatūros pasiskirstymo, tačiau galime tirpinti ir tiesiog ant viryklės, bet tada ant labai mažos kaitros ir labai atidžiai.
  5. Šokoladui išsilydžius, pilame į šokolado fondiu skirtą indą, kuris jau turi būti kiek pašilęs nuo žvakelės liepsnos, kad mūsų karštas šokoladas nesustingtų.
  6. Merkiame vaisius ir mėgaujamės!
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai