Šokolado fondiu
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Šokolado fondiu - pasakiška idėja romantiškam arba šventiškam vakarui, o juk toks gali būti kiekvienas. Švęskime gyvenimą!
Ingredientai
- Šokoladas 350 g
- Grietinėlė 150 ml
- Vaisiai Pagal skonį
Eiga
- Norėdami gaminti šokolado fondiu, būtinai turime turėti specialų indą, kurį iš apačios šildytų žvakelė, ir smeigtukus, kuriais galėsime pasmeigti vaisių gabaliukus.
- Visų pirma, pasiruošiame vaisius. Tinka įvairiausi vaisiai (rinkitės savo mėgstamiausius): bananai, braškės, įvairios kitos uogos, mandarinai, apelsinai, kriaušės, persikai, abrikosai, mangai...
- Šokoladą ištirpinsime pakankamai greitai. Šokoladą perkame tokį, kokį labiausiai mėgstame, tačiau jis turi būti be įdaro. Parduotuvėje taip pat galime įsigyti specialiai fondiu skirtą šokoladą - jis iš karto yra padalintas į mažus mažus rutuliukus.
- Šokoladą turime labai labai smulkiai susmulkinti, nes šokoladą tirpdyti nėra juokas - tai reikalauja ypatingo dėmesio, tinkamos ir ne per didelės temperatūros, nuolatinio maišymo. Stengiamės, kad į jį nepatektų drėgmė, todėl negalime uždengti, kad jis greičiau išsilydytų, nes šokoladas susigumuluos. Geriausia būtų tirpinti karštame vandenyje: į jį pamerkiame šokolado ir grietinėlės pilną dubenėlį. Taip būsime užtikrinti dėl tinkamos temperatūros pasiskirstymo, tačiau galime tirpinti ir tiesiog ant viryklės, bet tada ant labai mažos kaitros ir labai atidžiai.
- Šokoladui išsilydžius, pilame į šokolado fondiu skirtą indą, kuris jau turi būti kiek pašilęs nuo žvakelės liepsnos, kad mūsų karštas šokoladas nesustingtų.
- Merkiame vaisius ir mėgaujamės!
- Skanaus:)