Šokoladinis tortas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Šis šokoladinis tortas gaminamas iš minkšto biskvito, palyginti gana neriebaus įdaro ir glajaus, kurie spalvomis dera tarpusavyje. Malonumas, kuris neapsunkins jūsų talijos.

Ingredientai

  • Sviestas 175 g
  • Miltai 150 g
  • Kakava 30 g
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Rudasis cukrus 175 g
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodasis šokoladas 55 g
  • Sviestas 200 g
  • Juodasis šokoladas 200 g

Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Plonai patepkite kepimo formos kraštus sviestu, o dugną išklokite kepimo popieriumi.
  2. Sumalkite su mikseriu ar virtuvės kombainu visus ingredientus, skirtus biskvitui. Po to maišykite mediniu šaukštu, kol pasidarys vientisa masė.
  3. Supilkite masę į kepimo formą, viršų patapšnokite šaukštu, kad jis taptų lygus.
  4. Kepkite orkaitėje apie 55 – 60 minučių, kol masė nebelimpa prie pirštų arba kol įbestas dantų krapštukas ištrauktas būna švarus.
  5. Ištraukite biskvitą iš orkaitės, leiskite pravėsti penkioms minutėms, tada išimkite iš formos ir leiskite visiškai atvėsti.
  6. Tuo tarpu galite gaminti glajų. Sudėkite sviestą ir glajaus cukrų į dubenį ir viską gerai išmaišykite mikseriu. Supilkite ištirpintą šokoladą ir vėl masę išplakite mikseriu.
  7. Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai pusiau. Pusę glajaus užtepkite ant vienos biskvito dalies, ant viršaus dėkite antrą dalį ir baikite tepti likusį glajų. Patiekite tik dideliais gabalais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!