Šokoladinis tortas
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 5, 2019
#desertųreceptai #kalėdųpatiekalai #kepiniai #Šv.valentinod.receptai #tortųreceptai #velykųpatiekalai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Šis šokoladinis tortas gaminamas iš minkšto biskvito, palyginti gana neriebaus įdaro ir glajaus, kurie spalvomis dera tarpusavyje. Malonumas, kuris neapsunkins jūsų talijos.
Ingredientai
- Sviestas 175 g
- Miltai 150 g
- Kakava 30 g
- Kepimo milteliai 1 vnt
- Rudasis cukrus 175 g
- Kiaušiniai 3 vnt
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodasis šokoladas 55 g
- Sviestas 200 g
- Juodasis šokoladas 200 g
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Plonai patepkite kepimo formos kraštus sviestu, o dugną išklokite kepimo popieriumi.
- Sumalkite su mikseriu ar virtuvės kombainu visus ingredientus, skirtus biskvitui. Po to maišykite mediniu šaukštu, kol pasidarys vientisa masė.
- Supilkite masę į kepimo formą, viršų patapšnokite šaukštu, kad jis taptų lygus.
- Kepkite orkaitėje apie 55 – 60 minučių, kol masė nebelimpa prie pirštų arba kol įbestas dantų krapštukas ištrauktas būna švarus.
- Ištraukite biskvitą iš orkaitės, leiskite pravėsti penkioms minutėms, tada išimkite iš formos ir leiskite visiškai atvėsti.
- Tuo tarpu galite gaminti glajų. Sudėkite sviestą ir glajaus cukrų į dubenį ir viską gerai išmaišykite mikseriu. Supilkite ištirpintą šokoladą ir vėl masę išplakite mikseriu.
- Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai pusiau. Pusę glajaus užtepkite ant vienos biskvito dalies, ant viršaus dėkite antrą dalį ir baikite tepti likusį glajų. Patiekite tik dideliais gabalais.