Šokoladinis tortas
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 5, 2019
#desertųreceptai #kalėdųpatiekalai #kepiniai #naujametiniaipatiekalai #tortųreceptai #velykųpatiekalai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Jei savaitgalį planuojate šventę namuose ir ketinate palepinti savo svečius skaniais patiekalais ir net desertu, siūlome iškepti šokoladinį tortą. Jį galima pagaminti prieš vieną dvi dienas iki šventės.
Ingredientai
- Juodasis šokoladas 150 g
- Sviestas 150 g
- Cukrus 150 g
- Vanilinis cukrus 1 pakuotė (-ės)
- Kiaušiniai 6 vnt
- Miltai 150 g
- Kakava 15 g
- Kepimo milteliai 1 vnt
- Šokoladas 100 g
- Plakta grietinėlė 5 šaukštas (-ai)
Eiga
- Tešlai skirtą šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į mažą indą ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Šiek tiek atvėsinkite.
- Sviestą išsukite elektriniu plaktuvu. Po to įberkite į jį pusę cukraus, visą vanilinį cukrų ir tirpintą šokoladą. Išplakite. Plakdami po vieną įmuškite du kiaušinius, 4 trynius.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava, supilkite į sviesto masę ir išplakite plaktuvu (vidutiniu greičiu).
- Atskirai išplakite keturis baltymus, įmaišykite cukrų ir dar paplakite. Atsargiai įmaišykite į tešlą.
- Tešlą sukrėskite į formą, išklotą kepimo popieriumi, pateptu riebalais. Kepkite apie 45 minutes.
- Iškeptą atvėsusį pagrindą perpjaukite į dvi dalis.
- Apatinę dalį ištepkite serbentų želė, uždenkite kitu sluoksniu. Kraštus patepkite želė. Papuoškite šokolado gabalėliais.
- Vandens vonelėje ištirpinkite glazūrai skirtą šokoladą. Atvėsinkite, sumaišykite su plakta grietinėle ir ištepkite torto paviršių. Leiskite tortui gerai sustingti šaldytuve.