Šokoladinis tortas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Šokoladinis tortas
Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Čili pipiro milteliai Pagal skonį
- Kakava 2 šaukštas (-ai)
- Juodasis šokoladas 100 g
- Grietinė 80 g
- Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kvietiniai miltai 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Čiupsime kiaušinius (M/L dydžio kategorijos, jei M imsime visus 8, jei L -6), trynius sumesime į vieną indą, baltymus atsargiai išvarvinsime į kitą indą. Į trynius subersime cukraus ir viską gerai išsuksime. Tada įdėsime čili, kakavos, išmaišysime. Šokoladą, sulaužysime "pagalvėlėmis" ištirpinsime prikaistuvyje ant nedidelės ugnies (kad neprisviltų), supilsime į trynių masę ir gerai išmaišysime. Tuomet įdėsime grietinės, išmaišę, šaukštelį sodos. Pilsime puodelį miltų, suksime tešlą šaukštu. Baltymus išplaksime elektriniu plaktuvu arba šluotele iki standžių putų, kurias atsargiai įpilsime į tešlą ir įmaišysime. Visą šią masę supilsime į sviesto gabalėliu išteptą susegamą torto kepimo formą. Atidarysime orkaitės dureles, pasirinkę automatinę funkciją spausime ant raudonai švytinčio pyrago paveikslėlio, iškart pasirinksime funkciją "Biskvitas" - pagal ją iškeps idealiai. Jeigu naudojate paprastą orkaitę, biskvitą dėkite ant grotelių į pirmą lygį, jau iki 160-180 laipsnių įkaitintą orkaitę, ir kepkite kokias 20-25 minutes. Primenu, kaip visada, kad patikrinti ar iškepė galite įsmeigę pagaliuką į tešlą - jei jis neaplips tešla, vadinasi - valio, traukiam biskvitą lauk.Biskvitui reikia leisti atvėsti, ir tada atsargiai su ilgu peiliu perpjauti pusiau. Nepamiškite, kad biskvitas - trapus daiktas, su juo reikia elgtis itin kruopščiai, jei nenorite visko sugadinti ir jo sutrupinti.