Šokoladinis suflė
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Šokoladas 100 g
- Sviestas 30 g
- Cukrus 30 g
- Kiaušiniai 6 vnt
- Druska Pagal skonį
- Pienas 300 g
Eiga
- Šokoladą ištirpinkite su 3 šaukštais pieno (šokolado nelieskite, kol visiškai neištirps). Į jį nuolat maišydami dėkite trynius, paskui krakmolą, cukrų, sviestą, supilkite likusį pieną. Kaitinkite, iki sutirštės. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standžių putų. Išplaktus baltymus įmaišykite į karštą masę. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Paruoštą masę sukrėskite į formą ir kepkite vidutinio kaitrumo orkaitėje 35-40 min.