Šokoladinis keksas „Brownie“ su cukinijomis
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Drėgnas, šokoladinis kepinys su cukinijomis ir glaistu.
Ingredientai
- Aliejus 120 ml
- Cukrus 300 g
- Vanilės ekstraktas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 240 g
- Kakavos milteliai 60 g
- Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Tarkuota cukinija 2 stiklinė (-ės)
- Smulkinti riešutai 1/2 stiklinė (-ės)
- Kakavos milteliai (naudosime glaistui) 6 šaukštas (-ai)
- Margarinas (naudosime glaistui) 60 g
- Cukraus pudra (naudosime glaistui) 2 stiklinė (-ės)
- Pienas (naudosime glaistui) 60 ml
- Vanilės ekstraktas (naudosime glaistui) 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C. Patepkite riebalais kepimo indą (receptas pritaikytas kepimo formai, kurios dydis maždaug 23*33 cm).
- Dideliame inde sumaišykite aliejų, cukrų ir vanilės ekstraktą. Sumaišykite sausus produktus - miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Sausą mišinį po truputį pilkite į skystą mišinį ir gerai išmaišykite. Galiausiai į tešlą įmaišykite cukiniją ir riešutus.
- Gautą tešlą supilkite į paruoštą kepimo indą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite apie 25-30 min.
- Kol keksas vėsta, gaminkite glaistą. Ištirpinkite margariną ir jį sumaišykite su kakava, palikite atvėsti. Išplakite pieną, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą. Į cukraus mišinį įmaišykite kakavos ir aliejaus masę. gautą glajų užtepkite ant kekso prieš jį pjaunant į gabaliukus.