Šokoladiniai širdies formos sausainiai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Šokoladiniai širdies formos sausainiai
Ingredientai
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Soda 1 vnt
- Vanilės esencija 1 vnt
- Kakava 3 šaukštas (-ai)
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Actas 1 vnt
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Kakava 1 šaukštas (-ai)
- Cukraus pudra 2 stiklinė (-ės)
- Vanilės esencija 1 vnt
- Pienas 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Išmaišykite kartu 1 didelį šaukštą ištrpusio sviesto arba margarino ir 1 didelį šaukštą nesaldintos kakavos miltelių iki purumo.
- Įberkite 2/3 puodelio cukraus pudros. Įmaišykite 1/4 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos su 2-3 dideliais šaukštais pieno. Viską sumaišykite į vientisą masę.
- Išmaišykite kartu miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo sodą ir druską. Sumaišykite kartu vandenį, actą ir vanilės ekstraktą. Įmaišykite visa tai kartu į tešlą.
- Ištepkite kepimui skirtą formą aliejumi ir trupučiu miltų.
- Sudėkite tešlą į skardą ir kepkite 350 laipsnių temperatūroje 18-20 minučių.
- Sausainius išėmus iš orkaitės leiskite jiems atvėsti.
- Naudodamiesi širdies forma iš tešlos suformuokite sausainius. Ištepkite glajumi gautas širdeles.