Šokoladinė širdis pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Šokoladinė širdis - puikus pyragas nustebinti savo mylimuosius, artimuosius ir parodyti jiems, kaip juos mylite.
Ingredientai
- Sviestas 50 g
- Šaltas vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Kepimo milteliai 10 g
- Cukrus 150 g
- Miltai 1 stiklinė (-ės)
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodasis šokoladas 100 g
- Pienas 50 ml
Eiga
- Miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą sumaišyti dubenyje. mišinį supilti į maišytuvą, užpilti vandeniu ir plakti kol bus vientisa masė.
- Tada supilti išlydytą sviestą (50 gr.), įmušti kiaušinį, vanilino esenciją ir gerai išplakti.
- Tešlą pilti į išardomą kepimo formą (nebūtinai širdelės formos, galima iškepus tiesiog išpjauti širdelę) ir kepti 30 min. 180 C temperatūroje.
- Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir sviestą, supilti pieną ir pastoviai maišyti kol masė taps blizgi ir vienalytė.
- Atvėsinti kremą ir juo aptepti pyragą. Puošiame kaip širdis geidžia. Aš puošiau rožės žiedais, prieš tai juos numirkiau vandenyje su žiupsneliu sodos.