Smaragdinė agrastų uogienė
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Tiršta agrastų uogienė tiks blynams ar kitiems patiekalams pagardinti.
Ingredientai
- Agrastai 2 kg
- Vanduo 3 stiklinė (-ės)
- Cukrus 3 kg
- Citrinos rūgštis Pagal skonį
- Vyšnių lapai Pagal skonį
Eiga
- Nukarpome agrastų kotelius ir žiedsosčius, perpjauname uogas per pusę ir išgremžiame sėklas.
- Vyšnių lapus sudedame į verdantį vandenį ir verdame 3 min. Tada nukošiame, supilame citrinų rūgštį ir užpilame ant agrastų. Staigiai atvėsiname ir laikome 12 val. vėsioje vietoje.
- Nuovirą nukošiame ir į jį suberiame cukrų. Išverdame sirupą ir karštą užpilame ant agrastų. Vėl staigiai atvėsiname ir laikome 2–3 val.
- Tada sirupą nupilame, užverdame ir vėl užpilame ant agrastų. Staigiai atvėsiname. Taip kartojame 2 kartus. Paskutinį kartą užpylę sirupą, įmetame 10 šviežių vyšnių lapų ir paverdame uogienę 15 min.
- Karštą uogienę supilame į stiklainius ir sandariai uždarome.
- Skanaus:)