Smaragdinė agrastų uogienė

Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Tiršta agrastų uogienė tiks blynams ar kitiems patiekalams pagardinti.

Ingredientai

  • Agrastai 2 kg
  • Vanduo 3 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 3 kg
  • Citrinos rūgštis Pagal skonį
  • Vyšnių lapai Pagal skonį

Eiga

  1. Nukarpome agrastų kotelius ir žiedsosčius, perpjauname uogas per pusę ir išgremžiame sėklas.
  2. Vyšnių lapus sudedame į verdantį vandenį ir verdame 3 min. Tada nukošiame, supilame citrinų rūgštį ir užpilame ant agrastų. Staigiai atvėsiname ir laikome 12 val. vėsioje vietoje.
  3. Nuovirą nukošiame ir į jį suberiame cukrų. Išverdame sirupą ir karštą užpilame ant agrastų. Vėl staigiai atvėsiname ir laikome 2–3 val.
  4. Tada sirupą nupilame, užverdame ir vėl užpilame ant agrastų. Staigiai atvėsiname. Taip kartojame 2 kartus. Paskutinį kartą užpylę sirupą, įmetame 10 šviežių vyšnių lapų ir paverdame uogienę 15 min.
  5. Karštą uogienę supilame į stiklainius ir sandariai uždarome.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!