Sluoksniuotos tešlos vamzdeliai su šokoladiniu pudingu
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Sluoksniuota tešla 500 g
- Šokoladinis pudingas 1 pakuotė (-ės)
- Pienas 500 ml
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Šaldytą tešlą atitirpinti ir truputį iškočioti į ilgį. Kiekvieną tešlos lakštą supjaustyti juostelėmis (aš iš vieno lakšto padariau šešias juosteles). Juosteles susukti ant vamzdelio formų. Sustatyti formas ant skardos ir kepti 220 C įkaitintoje orkaitėje, kol vamzdeliai gražiai paruduos. Iškeptus vamzdelius atvėsinti.
- Kol kepa vamzdeliai, paruošiamas pudingas. 1/4 stiklinės pieno sumaišyti su pudingo milteliais ir cukrumi. Likusį pieną supilti į puodą ir užvirinti. Tuomet supilti šokoladinę masę ir nuolat maišant virti, kol pudingas sutirštės. Atvėsinti.
- Atvėsintus vamzdelius pripildyti šokoladiniu pudingu. Pastatyti į šaldytuvą, kad pudingas sustigtų.