Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Be galo gardus, aromatingas ir sultingas vištienos ir grybų pyragas su sūrio plutele.

Ingredientai

  • Sluoksniuota tešla 500 g
  • Vištienos krūtinėlė 350 g
  • Pievagrybiai 400 g
  • Svogūnas 2 vnt
  • Grietinė 4 g
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Garstyčios Pagal skonį
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Druska, pipirai Pagal skonį
  • Sūris 100 g

Eiga

  1. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus įdėti į šaldytuvą;
  2. Sumaišyti produktus pyrago įdarui: grietinę, kiaušinių trynius, garstyčias, išspaustas česnakų skilteles, žiupsnelį druskos ir pipirų, smulkiai pjaustytą vištieną, smulkintus pievagrybius;
  3. Iškočioti sluoksniuotą tešlą (turėtų būti apie 0,5 cm storio), ja iškloti apvalią kepimo formą iki pat kraštų viršaus;
  4. Ant tešlos dėti pasiruoštą įdarą;
  5. Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min., tada pyragą uždengti folija ir kepti dar 25 min;
  6. Baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai sumaišyti su tarkuotu sūriu ir užteptiant pyrago viršaus. Vėl dėti apkepti apie 20-25 min. kol baltymų ir sūrio plutelė taps gražios auksinės spalvos.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!