Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Be galo gardus, aromatingas ir sultingas vištienos ir grybų pyragas su sūrio plutele.
Ingredientai
- Sluoksniuota tešla 500 g
- Vištienos krūtinėlė 350 g
- Pievagrybiai 400 g
- Svogūnas 2 vnt
- Grietinė 4 g
- Kiaušiniai 4 vnt
- Garstyčios Pagal skonį
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Druska, pipirai Pagal skonį
- Sūris 100 g
Eiga
- Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus įdėti į šaldytuvą;
- Sumaišyti produktus pyrago įdarui: grietinę, kiaušinių trynius, garstyčias, išspaustas česnakų skilteles, žiupsnelį druskos ir pipirų, smulkiai pjaustytą vištieną, smulkintus pievagrybius;
- Iškočioti sluoksniuotą tešlą (turėtų būti apie 0,5 cm storio), ja iškloti apvalią kepimo formą iki pat kraštų viršaus;
- Ant tešlos dėti pasiruoštą įdarą;
- Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min., tada pyragą uždengti folija ir kepti dar 25 min;
- Baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai sumaišyti su tarkuotu sūriu ir užteptiant pyrago viršaus. Vėl dėti apkepti apie 20-25 min. kol baltymų ir sūrio plutelė taps gražios auksinės spalvos.