Sluoksniuotos tešlos kūgeliai su maskarponės sūriu

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Pasakiškas desertas, kuriuo tikrai nustebinsite savo artimuosius!

Ingredientai

  • Sluoksniuota tešla 1 vnt
  • Mascarpone sūris 400 g
  • Cukrus Pagal skonį
  • Vanilinis cukrus 1 vnt
  • Citrinos žievelė Pagal skonį
  • Sirupas Pagal skonį
  • Želatina 1 pakuotė (-ės)
  • Kiaušiniai 1 vnt

Eiga

  1. Orkaitės skardą iškloti kepimo popieriumi.Tešlą išilgai supjaustyti į 12 juostelių ir kiekviena apvynioti konditerinius kūgelius.
  2. Dėti į skardą, aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
  3. Atvėsinti, atsargiai sukinėjant ištraukti formeles ir apverstus palaikyti lėkštėje su aviečių ar kitu mėgstamu sirupu.
  4. ĮDARUI REIKĖS: Į maskarponės sūrį dėti vanilinį ir apie 6 - 8 šaukštus (arba pagal skonį) paprasto cukraus. Citrinos žievelės reikia labai nedaug taip, kad galima paprasčiausiai paimti nuplautą citriną ir truputį įtarkuoti į sūrio masę
  5. . Želatina vartojama pagal pakuotės nurodymus,bet jos kiekio prireiks tik 2/3 nurodyto, kitaip įdaras bus per kietas.Viską gerai išplakti ir palaikyti šaldytuve. Kai sustengs, konditeriniu švirkštu ar šaukšteliu įdaryti kūgelius.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!