Sluoksniuotos tešlos kūgeliai su maskarponės sūriu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Pasakiškas desertas, kuriuo tikrai nustebinsite savo artimuosius!
Ingredientai
- Sluoksniuota tešla 1 vnt
- Mascarpone sūris 400 g
- Cukrus Pagal skonį
- Vanilinis cukrus 1 vnt
- Citrinos žievelė Pagal skonį
- Sirupas Pagal skonį
- Želatina 1 pakuotė (-ės)
- Kiaušiniai 1 vnt
Eiga
- Orkaitės skardą iškloti kepimo popieriumi.Tešlą išilgai supjaustyti į 12 juostelių ir kiekviena apvynioti konditerinius kūgelius.
- Dėti į skardą, aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
- Atvėsinti, atsargiai sukinėjant ištraukti formeles ir apverstus palaikyti lėkštėje su aviečių ar kitu mėgstamu sirupu.
- ĮDARUI REIKĖS: Į maskarponės sūrį dėti vanilinį ir apie 6 - 8 šaukštus (arba pagal skonį) paprasto cukraus. Citrinos žievelės reikia labai nedaug taip, kad galima paprasčiausiai paimti nuplautą citriną ir truputį įtarkuoti į sūrio masę
- . Želatina vartojama pagal pakuotės nurodymus,bet jos kiekio prireiks tik 2/3 nurodyto, kitaip įdaras bus per kietas.Viską gerai išplakti ir palaikyti šaldytuve. Kai sustengs, konditeriniu švirkštu ar šaukšteliu įdaryti kūgelius.