Šližikai (prėskučiai)
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Tradicinis Kūčių patiekalas.
Ingredientai
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Aguonos 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušinio tryniai 2 vnt
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Grietinė 4 šaukštas (-ai)
- Vanilinis cukrus Pagal skonį
- Cinamonas Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Trynius ištrinti su cukrumi, supilti ištirpintą sviestą, suberti plikytas ir sugrūstas aguonas;
- Viską gerai išmaišyti, suberti miltus, truputi druskos ir užminkyti tešlą;
- Cinamoną ir vanilinį cukrų suberti baigiant minkyti tešlą;
- Iš tešlos daryti piršto storio volelius, juos supjaustyti nedideliais gabaliukais, dėti į miltais apibarstytą skardą ir kepti kol šližikai gražiai paruduos.