Šližikai (prėskučiai)

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Tradicinis Kūčių patiekalas.

Ingredientai

  • Miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Aguonos 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušinio tryniai 2 vnt
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Grietinė 4 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus Pagal skonį
  • Cinamonas Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Trynius ištrinti su cukrumi, supilti ištirpintą sviestą, suberti plikytas ir sugrūstas aguonas;
  2. Viską gerai išmaišyti, suberti miltus, truputi druskos ir užminkyti tešlą;
  3. Cinamoną ir vanilinį cukrų suberti baigiant minkyti tešlą;
  4. Iš tešlos daryti piršto storio volelius, juos supjaustyti nedideliais gabaliukais, dėti į miltais apibarstytą skardą ir kepti kol šližikai gražiai paruduos.

Panašūs receptai