Skryliai su aguonomis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Virtunukai su aguonomis.
Ingredientai
- Kvietiniai miltai 3 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Aguonos 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Iš miltų su pasūdytu vandeniu užminkyti kietoką tešlą ir palikti 10 min. kad išbrinktų. Iškočiojus plonu lakštu, supjaustyti 3-4 cm dydžio kvadratėliais ar rombeliais, kuriuos 3 min. virti pasūdytame vandenyje. Išvirusius skrylius išgriebti kiaurasamčiu ir sudėti į pusdubenį.
- Aguonas nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir palikti porą valandų, kad išbrinktų. Tada sugrūsti grūstuve arba dukart permalti mėsmale. Į aguonų masę suberti cukrų, praskiesti nedideliu kiekiu vandens ir užpilti ant virtų skrylių. Prie skrylių maltas aguonas su cukrumi galima patiekti ir padažinėje.
- Skrylius galima valgyti ir su aguonų pienu. Jį užpilti ant karštų arba atvėsintų skrylių.