Skrebutis su voveraitėmis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Mišku kvepiantis užkandis vasaros dienai!
Ingredientai
- Voveraitės 500 g
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Balzaminis actas 2 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
- Daržovių Sultinys 235 ml
- Smulkintas rozmarinas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Smulkinti čiobreliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Smulkintos petražolės 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai Pagal skonį
- Skrudintas batonas 4 riekė (-ės)
- Tarkuotas parmezano sūris (ar kitas sūris pagal skonį) 4 šaukštas (-ai)
Eiga
- Į gerai įkaitinkitą didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų. Įkaitus aliejui sudėkite voveraites. Kepkite jas apie 4 min.
- Supilkite actą ir citrinų sultis. Kepkite kol skystis pilnai išgaruos. Tada supilkite sultinį ir kepkite, kol jis sumažės per pusę (skystis susigers į voveraites). Sudėkite prieskonius (rozmariną, petražoles, čiobrelį) ir sviestą. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Vienodai paskirstykite voveraičių padažą ant keturių paskrudintų duonos riekelių, pagardinkite tarkuotu sūriu.