Skrebutis su voveraitėmis

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Mišku kvepiantis užkandis vasaros dienai!

Ingredientai

  • Voveraitės 500 g
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Balzaminis actas 2 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Daržovių Sultinys 235 ml
  • Smulkintas rozmarinas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Smulkinti čiobreliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Smulkintos petražolės 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Pipirai Pagal skonį
  • Skrudintas batonas 4 riekė (-ės)
  • Tarkuotas parmezano sūris (ar kitas sūris pagal skonį) 4 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Į gerai įkaitinkitą didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų. Įkaitus aliejui sudėkite voveraites. Kepkite jas apie 4 min.
  2. Supilkite actą ir citrinų sultis. Kepkite kol skystis pilnai išgaruos. Tada supilkite sultinį ir kepkite, kol jis sumažės per pusę (skystis susigers į voveraites). Sudėkite prieskonius (rozmariną, petražoles, čiobrelį) ir sviestą. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Vienodai paskirstykite voveraičių padažą ant keturių paskrudintų duonos riekelių, pagardinkite tarkuotu sūriu.

Panašūs receptai