Sklindžiai su sūriu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Paprasti lietuviški blyneliai su sūriu.
Ingredientai
- Kvietiniai miltai 2 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Pelėsinis sūris 250 g
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Trynius ištrinti su druska, maišant supilti pieną, įsijoti miltus ir gerai išmaišyti. Paskiausiai sudėti iki standžių putų išplaktus baltymus ir atsargai įmaišyti. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
- Sūrį supjaustyti plonais kubeliais. Į įkaitintus riebalus šaukštu pilti tešlos, o ant jos uždėti sūrio gabaliuką. Sklindžius kepti apvartant: abi jo pusės turi būti vienodai gražiai apkepę. Į stalą pateikiami užpilti tirpintu sviestu.
- Skanaus!