Sklindžiai su sūriu

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Paprasti lietuviški blyneliai su sūriu.

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Pelėsinis sūris 250 g
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Trynius ištrinti su druska, maišant supilti pieną, įsijoti miltus ir gerai išmaišyti. Paskiausiai sudėti iki standžių putų išplaktus baltymus ir atsargai įmaišyti. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
  2. Sūrį supjaustyti plonais kubeliais. Į įkaitintus riebalus šaukštu pilti tešlos, o ant jos uždėti sūrio gabaliuką. Sklindžius kepti apvartant: abi jo pusės turi būti vienodai gražiai apkepę. Į stalą pateikiami užpilti tirpintu sviestu.
  3. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!